De nabehandeling van Rvs producten voeren wij uit in eigen huis.

Wij hebben een eigen inrichting voor het beitsen, passiveren en glasparelstralen. Tevens beschikken wij over machines om plaatwerk machinaal te ontbramen. Hierdoor kunnen we als totaalleverancier korte levertijden garanderen met de juiste kwaliteit.

Beitsen en passiveren

Beitsen na de constructiefase verwijdert chroomverwarmde zones en vreemd ijzer. Het proces wat erna komt, wordt passiveren genoemd. Passiveren zorgt via een behandeling met o.a. salpeterzuur voor het herstel van de beschermende laag van Rvs. Dit proces brengt de corrosiebestendigheid weer volledig terug naar het oorspronkelijke niveau van het basismateriaal, waardoor corrosie niet meer kan ontstaan.

Rvs stralen

Stralen van oppervlaktes wordt toegepast om na de bewerking van Roestvast stalen producten een uniforme finish te verkrijgen. Lasvervuiling, oxidehuid of zetranden worden hierdoor verwijderd. Door het stralen krijgen de producten een glad en egaal mat grijs oppervlakte. Deze bewerking wordt vaak toegepast als het visuele aspect van producten belangrijk is. Het stralen van producten is vaak een aanmerkelijk goedkopere behandeling dan slijpen of polijsten. Glasparelstralen gebeurt met een scherpkantig straalmiddel van gebroken glasbolletjes.

Machinaal afbramen en trommelen

Wij beschikken over een grote Timesavers machine, een Q-fin machine en een ontbraamtrommel om machinaal te kunnen ontbramen. Deze gebruiken wij om de scherpe kanten van plaatwerk af te ronden.

Meer informatie of een offerte aanvragen

Neem contact op